News

Un copil de 11 ani a fost împușcat în cap

Un copil de 11 ani a fost împușcat în cap de un adolescent. Incidentul șocant a avut loc într-un sat din Suceava. Un adolescent de 17 ani avea asupra lui o armă tip airsoft și a tras mai multe bile spre grupul de copii care se afla în fața unei biserici. Unul dintre minori a ajuns la spital.

Chiar dacă pare să fi fost vorba de un pistol replică, catalogat ca o jucărie, bila trasă de aproape i-a afectat globul ocular copilului.

Copilul a fost stabilizat la Suceava, însă leziunea oculară pune probleme și există riscul unei afectări pe termen lung.

Din informațiile presei locale, băiatul în vârstă de 17 ani, cu părinții plecați în străinătate și aflat în grija bunicii, a venit în Ițcani la un prieten și inițial ar fi tras cu acel pistol, în joacă, de mai multe ori, în plan vertical. A patra oară însă, în condiții în care poliția trebuie să le lămurească, a tras spre capul copilului de 11 ani.

Poliția Suceava nu a comunicat încă oficial despre caz, însă cert este că pistolul respectiv nu este unul supus autorizării din punct de vedere al regimului armelor și munițiilor.

La data de 01.06.2023, în jurul orei 21:40, un adolescent, de 17 ani, a sesizat Poliția Municipiului Suceava prin SNUAU 112 și a relatat că în mod accidental a manevrat un pistol tip airsoft, o bilă de cauciuc lovindu-l pe un prieten de-al său, de 11 ani, în zona oculară.

S-a constatat că adolescentul de 17 ani și-a procurat pistolul tip airsoft de pe internet, acest tip de armă nefiind supus autorizării, conform legislației în vigoare.

În seara de 01.06.2023, în jurul orei 21:35, aflându-se pe strada Gării din cartierul Ițcani, municipiul Suceava, împreună cu prietenul său, de 11 ani, a încercat să îi arate acestuia pistolul, însă la un moment dat acesta s-a descărcat accidental, un proiectil din cauciuc lovindu-l în zona oculară.

Minorul de 11 ani a fost transportat la unitate medicală, pentru acordare de îngrijiri de specialitate.

Adolescentul de 17 ani a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 295 din 2004 privind regimul armelor și munițiilor, iar pistolul tip airsoft a fost indisponibilizat în cadrul cercetărilor.

De asemenea, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *