Piedone șterge pe jos cu Nicușor Dan după furtuna din București

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, îi transmite o scrisoare primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, prin care îl informează că ”ploaia este a lui Dumnezeu, iar umbrela este a omului”. Piedone îi cere primarului general să avizeze toaletarea copacilor din București, pentru că altfel furtunile vor face tot mai multe pagube.

Daca ploaia este a lui Dumnezeu, umbrela… este a omului.

E însă prea firava pentru vremurile astea, domnule primar…

Ca sa rezistam furtunilor de tot felul, zic ca e musai necesar s-o facem mai trainica și mai vasta.

Si toți aleșii care primim lefuri din sudoarea cetateanului… sa ne ridicam de pe scaunele trecatoare și sa sustinem impreuna umbrela salvatoare.

Intru pacea tuturor!

Domnule Primar General, va anunț ca in sufletele multor cetățeni din Sectorul 5… e amar și suspin. Iar de aseară, când mama natura ne-a mai certat cu încă o furtuna, supărarea e și mai multă prin unele case. Ca mulți arbori bătrâni, domnule primar, și-au pierdut crengi in furtuna de aseară, ori au fost rupți și trântiți la asfalt. Și-au făcut pagube multe…

Destui au lovit mașini, garduri și multe alte obiecte de mobilier stradal.

Mai toți arborii afectați de furtuna de aseară, domnule primar, aveau depuse cereri la instituția dumneavoastra pentru toaletare sau defrișare.

Asteptau sa le fie curățate crengile uscate, ori, uscați fiind, sa se pensioneze ca lemn de foc in curtea vreunui cetățean sărman și… sa predea ștafeta unui pui de arbore sanatos care sa ne ajute pe toți cu oxigen.

Dar… instituția dumneavoastra, domnule primar, i-a ignorat si pe ei și pe noi!

De ce așa?

De ce, domnule primar?

Știti, domnule Primar General, ca Administratia Sectorului 5 are depuse la instituția dumneavoastra peste 7.000 (șapte mii) de cereri de toaletare sau defrișare?

Stiti ca niciuna n-a fost avizata?

Niciuna…

Și din cauza asta, știti bine ce scrie legea, NOI, Primăria Sectorului 5, nu putem nici sa curățăm arborii problema și nici sa-i defrișam pe cei complet uscați.

Și… sunt vremuri complicate, domnule Primar General.

Dumnezeu ne cearta cam des cu furtuni de tot felul…

Și se rup copacii bătrâni…

Și fac pagube mari…

Și supăra cetățeanul care ne plătește lefurile, domnule primar…

Avizați-ne in regim de urgentă cererile pe care le-am depus la Primăria Generală, va rog!

Și va mai rog ceva, domnule primar: colaborați cu noi, primarii mici, pentru binele, sănătatea și siguranța cetățenilor și-a Bucureștiului nostru drag, deopotrivă!

Cu speranța,

Cristian Popescu Piedone, Primarul Sectorului 5 al Municipiului Bucuresti”, scrie Piedone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *