News

Ani grei de pușcărie pentru falsificatorii de carduri care acționau în Israel

Tănase Eugen, Abagiu Adrian și Podoleanu Constantin Cătălin au fost trimiși în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat. Cei trei sunt acuzați că au creat un grup infracțional care se ocupa cu falsificat carduri bancare, în Israel, dar și în alte state.

Percheziții

Potrivit rechizitoriului pe raza județului Constanța, s-a constituit și a activat un grup infracțional organizat transfrontalier cu ramificaţii în alte state, în scopul săvârşirii de infracţiuni specifice pe linia compromiterii şi fraudării de instrumente de plată electronică/carduri bancare la bancomate aflate pe teritoriul statului Israel, gruparea urmărind astfel obţinerea de foloase materiale injuste. Membrii grupării au acţionat din dispoziţia şi sub coordonarea lui Eugen Tănase. Întrucât avea o situație financiară bună, un trecut infracţional şi experienţă dobândită pe linia fraudării cardurilor bancare, inclusiv pe aspecte de ordin tehnic (acesta având cunoştinţe tehnice necesare asamblării componentelor de skimming şi operaţiunilor de falsificare de carduri – scrierea acestora pe carduri clonă), şi-a asumat şi impus statutul de lider al grupării.

Liderul grupării suporta cheltuielile

Din această poziţie acesta a iniţiat şi a racolat membrii grupării, stabilind și finanţând planul infracţional şi totodată participând în mod direct în anumite etape infracţionale. Acesta a suportat cheltuielile necesare şi ocazionate atât de achiziţionarea echipamentelor de skimming, confecţionarea acestora cât şi de deplasările (biletele de avion) şi cazarea membrilor grupării pe teritoriul Israelului, în vederea testării, montării echipamentelor specifice şi retragerii frauduloase de numerar din bancomate, urmând astfel să beneficieze de cea mai mare parte a produsului infracţional astfel obţinut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *