Politica

PSD/PNL – 53% la europarlamentare, AUR – 15% (exit poll)

Alianţa PSD-PNL obţine 53% din voturile pentru alegerile europarlamentare, conform rezultatelor exit poll-ului CURS- Avangarde, centralizate la ora 22:00 și transmise la miezul nopții. Alianţa pentru Unirea Românilor are 15% din sufragii, în timp ce Alianţa Dreapta Unită obţine 11%.

UDMR trece pragul electoral, obţinând 5% din voturile pentru Parlamentul European, conform aceleiaşi surse.

Exit poll ora 22.00 – Nicușor Dan pierde un procent, iar Firea câștigă unul

Un sondaj la urne pentru ora 22:00 arată că Nicușor Dan a mai pierdut un procent, iar Gabriela Firea a câștigat unul, adică 44% și 25%.
De asemenea au fost publicate rezultatele pentru toate primăriile de sector.

Kelemen Hunor (UDMR) despre rezultatul de 5% la europene: Am obținut cel mai mare număr de voturi din ultimii 20 de ani

„Din estimările noastre, am obținut cele mai mare numar de voturi din ultimii 20 de ani, la europarlamentare aveam nevoie de 480.000 de voturi pentru a trece pragul, din calculele noastre avem cam 500.000”, a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor despre rezultatul obținut duminică la alegerile europarlamentare.

Ludovic Orban (Forța Dreptei): Rezultatele de azi au fost câștigate de baronii roșii și baronii galbeni

Fostul premier Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, a declarat că „au fost lucruri extrem de ciudate cu privire la unicul exit poll. Rezultatele reale vor fi diferite de cele ale acestui exit poll”.

„Coaliția de guvernare (PSD și PNL, n.red.) a obținut un scor la care nu visa dintr-un singur motiv, din cauza comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare”, a mai spus el, acuzând lipsa dezbaterilor pentru Parlamentul European.

„Românii să nu își piardă speranța în democrație. Rezultatele de azi au fost câștigate de baronii roșii și baronii galbeni”, a mai spus președintele Forța Dreptei, partid care l-a sprijinit pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei împreună cu USR și PMP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *