News

Ce este Oxicodona, substanța consumată de Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai

„Oxicodona este viața noastră. Noi nu suntem toxicomani…“, spune fata care este cu Vlad Pascu într-un clip apărut pe Reddit.

Noile imagini apărute au scandalizat deja întreaga opinie publică, mai ales că avocata lui Matei-Vlad Pascu a spus că acesta nu era consumator de droguri.

Anterior, Inspectoratul Județean de Poliție Constanța a recunoscut faptul că Matei-Vlad Pascu s-a aflat la Poliție cu doar o oră înainte de producerea accidentului, după ce în mașina sa au fost găsite droguri.

Din păcate, polițiștii l-au lăsat liber, fără să-l testeze să vadă dacă acesta a consumat droguri, iar la câteva zeci de minute i-a ucis pe cei doi studenți la Geografie.

Ce este Oxicodona?

Oxicodona este un medicament opioid folosit pentru a trata durerea moderată până la severă. Acesta aparține clasei de medicamente cunoscute sub numele de analgezice opioide, care acționează asupra receptorilor opioidi din creier și măduva spinării pentru a reduce senzația de durere, scrie dcnews.

Oxicodona poate fi utilizată pe termen scurt sau pe termen lung pentru gestionarea durerii asociate cu afecțiuni cum ar fi traumatismele, artrita, cancerul sau alte probleme medicale severe.

Oxicodona are un potențial semnificativ de a crea dependență și de abuz, deoarece poate provoca senzații de euforie sau relaxare intensă pe lângă efectul analgezic. De aceea, medicamentul este prescris cu prudență și sub supraveghere medicală strictă.

Utilizarea necontrolată a oxicodonei poate duce la riscuri serioase pentru sănătate, inclusiv supradozajul și dezvoltarea dependenței de opiacee.

Oxicodona este comercializată în farmacii sau farmacii în forma sa generică ca oxicodonă sau sub denumirile comerciale de Oxycontin, Percocet sau Endocodil, vândută numai pe bază de prescripție medicală și pe prezentare a rețetei.

Unele dintre efectele secundare care pot apărea la utilizarea oxicodonei sunt amețeli, dureri de cap, somnolență, greață, vărsături, scăderea apetitului, anxietate, nervozitate, depresie, tremor, dureri abdominale, constipație, diaree și mâncărimi ale pielii.

Deși rare, reacțiile adverse grave care pot apărea sunt tensiunea arterială scăzută, palpitațiile, dificultăți de respirație și comă, toate acestea ar trebui tratate în departamentul de urgență și terapie intensivă.

Utilizarea prelungită a oxicodonei poate provoca toleranță, ceea ce determină o creștere a dozei de medicament, ceea ce poate genera dependență pe termen lung, conform tuasaude.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *