News

Criminalul fetiței de 8 ani ucisă în liziera de salcâmi este unchiul copilei: ”Îmi pare rău, eram băut”

Măriuca, o fetiţă de doar opt ani, a murit după ce ar fi fost violată și strangulată chiar de unchiul ei. Dată dispărută încă de ieri, fetiţa a fost găsită în cursul nopţii fără suflare, într-o lizieră de salcâmi. Principalul suspect în acest caz este chiar unchiul ei. Bărbatul a fost prins astăzi, pe un câmp, după câteva ore de căutări intense, în timp ce încerca să se întoarcă la locul oribilei fapte.

Principalul suspect în cazul morții fetiței de opt ani din Botoșani a fost prins după o mobilizare masivă a forțelor de ordine. Polițiștii au organizat filtre pe o rază de 40 de kilometri și au folosit un elicopter în căutări. Căutările au fost continue, implicând peste 100 de forțe de ordine din trei județe, care au venit încă de noaptea trecută. Au beneficiat inclusiv de ajutorul unui elicopter, care a survolat zona încă de la prima oră a dimineții. Filtrele au fost instalate pe o rază de 40-50 de kilometri de locul unde s-a petrecut incidentul. După ore de căutări, suspectul a fost capturat când s-a întors la locul faptei.

În doar câteva minute de la momentul în care a fost observat de un polițist, suspectul a fost prins de ceilalți ofițeri. A fost pus la pământ și nu a avut timp să opună rezistență. Se îndrepta chiar spre locul faptei, în liziera de salcâmi, și a fost capturat la doar câțiva metri de acel loc.

„Bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost identificat de polițiști. Acesta a fost văzut în timp ce se îndrepta spre locuința sa, prin vegetația din apropiere și s-a pornit în urmărirea sa. În scurt timp, a fost prins și imobilizat. Au fost trase și două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

Suspectul este unchiul prin alianță al fetiței, un bărbat de 32 de ani. Fetița fusese trimisă la vecini pentru a lua ceva, dar pentru că nu s-a întors la timp, cealaltă fată a fost trimisă după ea. Aceasta a constatat că nu era nimeni acasă, nici sora ei, nici unchiul. Rudele au căutat-o timp de o oră, iar după alte două ore, cu ajutorul polițiștilor, fetița a fost găsită fără viață în liziera de salcâmi de lângă casă, la marginea localității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *